İnsanlık Vicdanı Katil İsrail ve ABD’yi Durdurmalı
15 Mayıs 2018, Salı

İnsanlık Vicdanı Katil İsrail ve ABD’yi Durdurmalı

Terörist devlet İsrail ve küresel koruyucusu ABD’nin, Kudüs’te yaktığı terör ateşi hızla büyümekte ve bölgeyi tehdit etmektedir. Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyan ABD’nin, İsrail işgal ve sömürüsüne destek anlamındaki bu adımı kabul edilebilir bir durum değildir. Bu işgal girişimine karşılık kendi öz topraklarını savunmak isteyen Filistinliler’e karşı ölüm kusan İsrail ve ABD, 59 kardeşimizi şehit ederken, 2 bin 770 kardeşimizi de yaralamıştır. Şehitlerimize bir kez daha rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerken, saldırıları lanetliyor ve kınıyoruz.

Mescidi-i Aksa’yı gördüm düşümde,
Götür Müslüman’a selam, diyordu.
Dayanamıyorum bu ayrılığa,
Kucaklasın beni İslam, diyordu.

Dizelerinin yazarı, Merhum Mehmet Akif İnan’ın bıraktığı kutsal mirasın sahipleri olarak, her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, onların sesini duyurduk. Bugün de onların yanındayız, acılarını yüreklerimizde hissediyor ve yaşıyoruz.

Terörist devlet ve koruyucusunun kustuğu kan, ölüm ve gözyaşına karşılık, milletimizin topyekûn gösterdiği tepki, iç ve dış kamuoyunun harekete geçirilmesi açısından son derece önemlidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyib Erdoğan olmak üzere, devlet büyüklerimiz ve siyasi parti temsilcilerimizin İsrail ve ABD terörüne karşı gösterdikleri sert tepki, uluslararası vicdanı rahatsız edecek niteliktedir ve bu tepkilerin devam ederek sürmesi en büyük temennimizdir. 

Katil ve terörist devlet İsrail’e karşı milletimizin gösterdiği tepki, devlet yönetimi ve uluslararası diplomaside de etkisini göstermeli, insanlığın ölmeyen vicdanı harekete geçirilmeye çağrılmalıdır. Bu anlamda ülkemizin mensubu olduğu bütün uluslararası örgüt, kurum ve kuruluşlarda konu gündem edilmeli; Filistin’deki katliam ve soykırıma, teröre ve terörist devlete karşı harekete geçme çağrıları yapılmalı ve bu yönde öncü rolü üstlenilmelidir.

Bunun yanı sıra, ülkemizdeki sivil toplum kuruluşları da işbirliği içinde oldukları ya da üyesi oldukları uluslararası örgütleri, İsrail ve ABD’ye karşı tepki vermeye çağırmalı, gösterilen tepkilerin insanlığın ortak vicdanı olması sağlanmalıdır.

Filistin; ülkemiz, milletimiz ve İslam dünyasının olduğu kadar, insanlığın ortak sorunudur. Kendi öz vatanlarından atılmak istenen Filistinliler’in haklı bağımsız devlet olma talebinin karşılanması, en temel haklarıdır. Kendi vatanlarında yaşayabilmek için verilen destansı mücadele, inanıyoruz ki en kısa zamanda karşılığını bulacak, bütün Filistinliler vatanlarında özgürce yaşayacak, Mescid-i Aksa tekrar özgür olacaktır. 

Bu anlamda, katil devletin saldırılarını bir kez daha lanetliyor ve kınıyor, şehitlerimize bir kez daha rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Filistin’e destek, İsrail ve ABD’ye tepki niteliğindeki eylemleri İnsanlık vicdanının sesi ve öncüsü olarak görüyor, bütün vatandaşlarımızı da bu tepkiye ortak olmaya davet ediyoruz.

 

 

 

PAYLAŞ :