SAĞLIK SEN RİZE ŞUBESİ 2019 YILI İLK DİVAN TOPLANTISI YAPILDI.
06 Ocak 2019, Pazar

Sağlık Sen Rize Şubesi 2019 yılı 1. il divan toplantısını Rize Öğretmenler evinde, Genel Başkan vekili Semih DURMUŞ, Genel Başkan Yardımcıları İdris BAYKAN, Abdülaziz ASLAN,  Trabzon Sağlık Sen Şube Başkanı İdris AYDIN, Şube Yönetim Kurulu, Denetleme-Disiplin Kurulları ve temsilcilerin katılımı ile yapıldı.

Şube Başkanı İsmail YILMAZ açılış konuşmasında;

Medeniyet tasavvurunu bilgi ve düşünce eksenli birikimiyle ortaya koyan, çok yönlü kişiliğiyle yeni nesillere çığırlar açan, yazılarıyla düşünce dünyamıza burçlar diken, unutulmaz dizeleriyle Kudüs sevgisini diri tutan, öğretmenliğiyle hepimize rol model olan, sendikacılığıyla emek ve özgürlük mücadelemize hayat veren, tüm hayatını bir aydın sorumluluğuyla geçiren Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ı vefatının 19. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 selamlamasının ardından Sevgili M. AKİF İNAN’IN Hayat kronolojisi hakkında bilgi verdi;

Şair ve yazar (D. 12 Temmuz 1940, Şanlıurfa – Ö. 6 Ocak 2000). İlk ve ortaokulu Urfa’da, liseyi Maraş’ta bitirdi. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1972) mezunu. Öğrencilik yıllarında Hilal dergisi ve yayınlarını (1962-64) yönetti, Türk Ocakları Genel Merkezi’nde müdürlük yaptı (1964-69). Türk Taşıt Sendikası’nda sendikacılık faaliyetinde bulundu (1969-72). Gazi Eğitim Eğitim Enstitüsü’nde Türkçe-edebiyat öğretmenliği yaptı (1977-80). 1980 yılında Hacc görevini yerine getirdi. Kurucusu olduğu Eğitimciler Birliği Sendikası ve Memur-Sen Konfederasyonu’nun Genel Başkanlığını yaptı (1993-2000). 1999 yılının Haziran ayında kanser hastalığına yakalandığı anlaşılarak Ankara’da hastaneye yatırıldı. Tedavilerden ümit kesilince isteği üzerine Aralık ayında götürüldüğü Urfa’da 2000 yılının ilk günlerinde bir Ramazan gecesi vefat etti.

Konuşmasında şu başlıklara yer verdi.

—Mescidi Aksa

—Suriye

—Yemen

—Doğu Türkistan

—Dava adamlığı

—Maaş zamları üzerine 

—Gelir vergisi matrahı üzerine, vergi keseneğinin % 15’te sabitlenmesi.

—Döner Sermaye, performans sisteminin yeniden dizayn edilmesi.

—İcap nöbetleri biran önce sağlık çalışanlarının tamamını kapsayacak şekilde düzenlenmesi.

—Nöbetlerde kısıtlamaya gidilmemesi.

—Genelge ve Yönetmelikler uygulamasındaki keyfilikler 

—Mobing 

—4/B,  4+2, Vekil ebe hemşire, Kamu dışı aile sağlığı çalışanları, ek ders karşılığı çalışanlar hepsi 657 4/A kadroda eşitlik sağlanması…

Merhum İnan’ın sendikal alanda başlattığı yolculuğun bugünkü yolcuları olarak bizlere de Yüce Rabbim, Hakkın sesi, mazlumun eli, medeniyet mücadelemizin neferleri olarak yaşamayı ve bu uğurda son nefesimizi vermeyi nasip etsin…

Sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Serbest Kürsü uygulaması yapıldı üyeler sordu Genel Merkezden Gelen Başkanlar not alıp cevapladılar.

Genel Başkan Yardımcıları birer konuşma yaptılar.

Programın sonunda Genel Başkan Vekili Kürsü alarak Sağlık Senin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili veciz bir konuşma yaparak aile fotoğrafı çekildi.

PAYLAŞ :