PAZAR İLÇEMİZDE SAĞLIK SEN TEMSİLCİLERİ ÖDENMEYEN İCAP NÖBETLERİ İLE İLGİLİ BİR DİZİ GÖRÜŞMELER YAPTILAR!
29 Ocak 2019, Salı

KAÇKAR DEVLET HASTANESİ TEMSİLCİSİ HAKAN BUÇAN VE PAZAR İLÇE TEMSİLCİSİ ALAATTİN MOLLAAHMETOĞLU KAÇKAR DEVLET HASTANESİ İDARECİLERİNİ ZİYARET EDEREK SAĞLIK SENİN  GÖRÜŞLERİNİ VE ŞUBE BAŞKANI İSMAİL YILMAZ'IN SELAMLARINI İLETTİLER.

YILMAZ KÖŞE YAZISINDA;

 'İCAP EDİYORSA İCAP NÖBETİ DE OLACAK, PARASI DA!!!'

Sağlık bir ekip işi işimize geldiğinde, işimize gelmediğinde ise; ipe ün seriyoruz.

2017 yılı toplu sözleşme kazanımlarında icap nöbetleri ile ilgili çalışma yapılacak deniyor, bu madde icap nöbeti alamayan, mağdur edilen personel için bir kazanım diye kayıtlara geçti.

     Aradan geçen iki yılı aşkın bir süre bir şey yapılamamış, bürokrasi konuyu takip etmemiş, çalışanın mağduriyeti giderilememiştir. Önümüzde toplu sözleşme kazanım maddesine ek olarak Sayıştay 1. Dairesi ‘ Sadece uzman hekimlere icap nöbeti verilebileceği şeklinde tespitin yanlış olduğuna karar verdi’

     Sağlık Bakanlığı Bürokratları düzenleme için daha ne bekliyor? Mahkeme kararı ve toplu sözleşme kazanımı göz ardı edilmemeli, vakit geçmeden icap tutan sağlık çalışanlarına icap nöbeti ödenir diye bir görüş yazısının taşra teşkilatına yazılmalı, taşranın da sorunun çözümü noktasında bakanlığın görüşünü talep etmeli, görüş beklenmeden icap nöbeti ödemeleri başlamalıdır.

     Gelinen noktada inisiyatif alınmalı, gecenin bir vaktı uykusunu heba eden, mesai dişi koşturan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları kardeşlerimin talepleri dikkate alınmalıdır.

     Sağlık mesai mefhumu bilmez, yolda, evde, işyerindeymiş gibi size ihtiyaç duyulan bir hizmetten bahsediyoruz.

     Yakın zamanda yayınlanan Sağlık Bakanlığının genelgesine göre; ‘Özel veya kamuda çalışan sağlık personeli, görev yaptığı yere en çok 30 dakika uzaklıkta oturmak zorunda, buna uymayanlar hakkında idari ve disiplin cezası uygulanabilecek’ denilmektedir.

     Gelmemiz İcap ediyorsa geliyoruz, geliyorsak bir karşılığı olmalıdır.

 

     Sağlıkta branşlar arasında ayırım, çalışma barışını bozar, sınıf ayrımına yol açar…

 

     Ne diyoruz o zaman ‘ İcap ediyorsa, icabet edeceğiz, icap nöbet çizelgemiz düzenlenecek, gereği olan ücreti de alacağız İnşallah.’

 

     Kamuoyuna sevgi, saygı ve muhabbetlerim ile…

                                                                                                           İsmail YILMAZ

                                                                                                 Sağlık Sen Rize Şube Başkanı

PAYLAŞ :